A Rússia es beu molt de te. És una tradició que prové possiblement de l'Àsia. És per aixo que no acostumen a beure aigua, a més que la poca calor que hi fa a l'hivern és una raó per preferir un te calent abans que un got d'aigua freda.
A Rússia també es mengen moltes sopes. I la principal diferència entre les sopes russes i les que nosaltres preparem és que ells no hi posen cap mena de pasta. Ni fideus, ni estrellitas, ni lletres ni galets. Són els aliments que donen gust al brou els que finalment acaben al plat i la gent es menja. Acostumen a ser patates i pollastre. Encara que poden haver-hi tomàquets, ceba, xampinyons, olives. Depen del tipus de sopa. Les més conegudes són el borsh борщ i el schi .
La principal característica del borsh es que porta remolatxa, el que fa que en quedi de color lila. A part de la remolatxa acostuma a portar també col, pollastre, patata i tomàquet.
El schi es prepara de la mateixa manera que el borsch, és a dir, els ingredients que condimenten el brou seran servits al plat. El schi però a diferència del borsch, és una recepta amb moltes variacions, Cadascú a casa seva l'adapta al seu gust. Però els ingredients indispensables són carn , patates, ceba i pastanaga. Molta gent hi incorpora també col i tomàquets.
A les dues fotos hi surt una crema de color blac enmig del plat de sopa. Aquesta s'anomena Smetana, té un gust a mig camí entre la mantega i la crema de formatge i serveix per donar-li més gust a les sopes.
Les sopes són un tòtem gastronòmic de la cultura russa, útils per combatre el fred, tenen mil variacions diferents, i molt sovint formen part del menú a taula.


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada